Verhalen

Expositie Metje Blaak geopend

28 oktober, 2016

Op 27 oktober is bij onze afdeling P&G292. een samenwerking van de GGD en HVO-Querido, een tentoonstelling met cartoons van Metje Blaak geopend.
Metje Blaak is vooral bekend geworden omdat zij jarenlang de onvermoeibare woordvoerder was van de voormalige belangenvereniging voor prostituees De Rode Draad en in die hoedanigheid zeer vaak op tv en in de kranten verscheen. Momenteel is zij fotograaf, filmer, auteur en ook cartoonist. De tekeningen zijn gebaseerd op haar eigen ervaringen en die van collega’s tijdens haar werk als meisje van plezier in de vorige eeuw.

Opening

De opening werd verricht door Clous van Mechelen met een ludiek gedicht over het niet altijd ongevaarlijke bestaan van cartoonisten door de eeuwen heen. Met een goede grap kun je kost en inwoning betalen, maar met een slechte grap ben je je leven niet zeker. Tot slot zong Metje zelf met twee vriendinnen een vrolijk lied.

Een van de cartoons van Metje Blaak

Een van de cartoons van Metje Blaak

De G van galerie

Deze tekeningen worden drie maanden lang geëxposeerd bij het prostitutie en gezondheidscentrum P&G292 aan de Nieuwezijds Voorburgwal 292.
Medewerkers van P&G292 toonden zich enthousiast over hun locatie in de rol van kunstgalerie. Daarom heeft men besloten om na deze drie maanden meteen een nieuwe expositie in te richten. Voorwaarde is wel dat zowel het werk als de kunstenaar een duidelijke relatie heeft met prostitutie.

Kijk hier voor foto’s van de opening.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.