Verhalen

Eigenzinnig en netjes

18 november, 2019

Het portret dat IJburg TV maakte van onze bewoner van Bas van der Put, die aanleunt bij het Martien Schaaperhuis, is geselecteerd voor het Amsterdam Buurtfilmfestival 2019. Bas heeft dan ook een heel goed verhaal. Kijk zelf maar.

Bas wordt sinds 2011 begeleid door HVO-Querido en noemt zichzelf gekscherend een ‘afgekeurde Rotterdammer,’ omdat hij opgegroeide in Zeeland. In het filmpje vertelt hij openhartig over zijn leven. Onder meer over zijn detentie, maar ook over de dingen die hij nu maakt en over zijn twee zoons. ‘Vroeger was ik zo, maar dat wil ik veranderen,’ probeert hij diverse instanties duidelijk te maken om het contact met zijn kinderen te verbeteren.

Een eigen huis

Soms valt het niet mee om met andere mensen samen in een huis te leven, vertelt Bas. ‘Ik ben zelf netjes en schoon,’ vertelt Bas, maar dat geldt niet voor iedereen in zijn tijdelijke thuis. Dat is een van de redenen dat hij hoopt op een eigen woning.

Eigenzinnig

Ook oud-collega Rob Blokzijl, de persoonlijk begeleider van Bas, komt in beeld om te vertellen wat de begeleiding zoal inhoudt. Een van de dingen die Rob doet is ‘proberen dat ie zijn hoofd niet zo vol maakt.’ Volgens Bas zijn zowel Rob als hij eigenwijs en eigenzinnig. Dat schept een band tussen hulpverlener en klant.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.