Nieuws

Eerste paal Martien Schaaperhuis

31 augustus, 2007

Op 30 augustus 2007 is de eerste paal geslagen voor het Martien Schaaperhuis, een nieuwe voorziening van HVO-Querido op het Steigereiland in IJburg. De officiële handeling is verricht door de broer van een van de initiatiefnemers, Martien Schaaper, naar wie het project is genoemd.
Het Martien Schaaperhuis, een gezamenlijk initiatief van architect Friso ten Holt, woningcorporatie Ymere en HVO-Querido, wordt een woonvoorziening voor 48 dak- en thuislozen uit Amsterdam.
Het concept is een woonladder met toenemende zelfstandigheid. In het gebouw is dit vertaald in een aantal geschakelde eenpersoonsappartementen in drie woonlagen.

Naar zelfstandigheid

Het doel van de voorziening is het bieden van tijdelijke huisvesting, training van praktische woonvaardigheden, en psychosociale begeleiding aan mannen en vrouwen van 18 tot 60 jaar. Zij kunnen zich hier voorbereiden op een zelfstandig bestaan.
Het idee ontstond in 1997, de plek is in 2003 gevonden. De bouw zal ongeveer een jaar duren. Naar verwachting kunnen de bewoners de voorziening in september 2008 in gebruik nemen.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.