Nieuws

Eerste open dag Martien Schaaperhuis

25 oktober, 2008

Afgelopen organiseerde het Martien Schaaperhuis van HVO-Querido een eerste open dag voor omwonenden en andere belangstellenden.
Vanaf 10:00 uur verschenen de eerste bezoekers en dat is de hele middag zo doorgegaan. Het bleef een komen en gaan van mensen. Omwonenden konden in het pand een rondleiding krijgen door een van de medewerkers. Ook waren er continu verschillende presentaties te zien over het ontwerp van het huis door de architect Friso ten Holt en wat er allemaal aan de bouw vooraf is gegaan.

Ook voor kinderen

Ook voor kinderen was er van alles te doen. Zij konden bijvoorbeeld onder begeleiding lampions maken of een schilderij schilderen voor het nieuwe huis. Maar ook volwassenen konden hun hart ophalen. De muziek, verzorgd door een aantal medewerkers van stichting ACCU (Art, Community & Culture), zorgde voor een levendige sfeer. Iedereen was van harte welkom  om mee te zingen met het door hen ingezette lied over IJburg.

Het IJburg-lied

Het IJburg-lied

Eerste bewoners

Het Martien Schaaperhuis gaat 60 dak- en thuislozen opvangen en hen begeleiden naar zelfstandig wonen in de toekomst. Maandag 17 november verwachten we de eerste 20 bewoners in het Martien Schaaperhuis. De rest zal in de loop van 2009 hier zijn of haar thuis vinden.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.