Verhalen

Een leuke, rustige jongen

02 oktober, 2019

Omroep Human nam een kijkje bij de Buurtbuik in Amsterdam Zuid en sprak er met de eenzame Marcel Goedhart, die zich met gevoel voor humor en zelfspot de ‘dorpsgek van Zuid’ noemt.

Bij de Buurtbuik kunnen eenzame ouderen, dak- en thuislozen en andere mensen met een laag inkomen voor een dubbeltje een tas met boodschappen krijgen.

‘Zeven jaar geleden kwam ik met HVO-Querido in contact,’ vertelt Marcel Goedhart. ‘Zij boden mij de kans om een nieuw leven op te bouwen met een zelfstandige woning via Housing First. Maar ik kon er niet aan wennen, een dak boven mijn hoofd. Het heeft drie weken geduurd voordat ik er voor het eerst wilde slapen, ik kon gewoon nog niet alleen zijn.’

Kijk hier om dit artikel te lezen.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.