Nieuws

Een fijne plek voor moeder en kind

Tags: roggeveen
08 maart, 2018

Bij De Roggeveen, de residentiële opvangvoorziening voor gezinnen van HVO-Querido, wonen ruim 100 kinderen. Speciaal voor deze kinderen en hun moeders is in het pand in de Amsterdamse zeeheldenbuurt een fraaie nieuw ingerichte activiteitenruimte geopend. Deze nieuwe inrichting is mogelijk gemaakt door Kinderpostzegels.

De ruimte werd geopend door de teammanager van de Roggeveen. Zij bedankte naast Kinderpostzegels vooral de activiteitenbegeleiders Jeanet Boot en Glenda Achthoven. Zij werken dagelijks met de kinderen van de Roggeveen en hebben veel contacten met de ouders. Als geen ander weten zij wat er nodig is en daarom is de activiteitenruimte naar hun inzichten opnieuw ingericht.
Na het doorknippen van het lintje stormde een aantal kinderen binnen om de ruimte in gebruik te nemen zoals deze bedoeld is. Er is een speelhuisje met een speelgoedkeukentje, er is een gigantische paarse bank, er is een podium waarop kinderen hun zang- en danskunsten kunnen vertonen.
Speciaal voor de opening konden de kinderen zich naar keuze laten schminken en was er voor hen een deejay.

De Roggeveen, activiteitenruimte

De Roggeveen, activiteitenruimte

Kleurrijk

Omdat het in de activiteitenruimte enigszins woekeren blijft met ruimte, zit zo’n podium bijvoorbeeld slim in elkaar. Daaronder zit namelijk een grote kist vol speelgoed voor de allerkleinsten. Als er niet wordt gedanst kunnen zij op een dik kussen over het podium rollen en spelen.
Jeanet Boot toont zich tevreden met het resultaat: ‘We wilden graag een ruimte waar zowel de kinderen als de moeders zich prettig en op hun gemak voelen. Vooral voor moeders met kleine kinderen is het belangrijk dat ze op een fijne plek rustig en gezellig samen kunnen zijn. Dat is hier gelukt, het ziet er weer vrolijk, fris en kleurrijk uit.’

De Roggeveen, activiteitenruimte

De Roggeveen, activiteitenruimte

Kind kunnen zijn

Gezinnen wonen gemiddeld anderhalf tot twee jaar bij de Roggeveen. HVO-Querido vindt het belangrijk dat kinderen een plek voor zichzelf hebben, waar ze de nodige uitdaging vinden en gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.
Met de bijdrage van Kinderpostzegels heeft de activiteitenruimte voor kinderen nu een eigentijds en divers aanbod van speelgoed en speeltoestellen. Door het aanbrengen van kleur en de aanschaf van nieuwe spel- en speelmaterialen die passen bij de verschillende leeftijdsfasen, neemt het gevoel van warmte en veiligheid bij de kinderen toe.
In een gezellig leefklimaat met een goede sfeer kunnen kinderen kind zijn en hun zorgen even vergeten. HVO-Querido hoopt dat de kinderen nog meer gebruik gaan maken van deze vernieuwde ruimte en helemaal zullen opbloeien.

Kinderen bij De Roggeveen

Kinderen bij De Roggeveen

Onderweg naar een Veilige Toekomst

De nieuwe inrichting van de activiteitenruimte van de Roggeveen past in het programma Onderweg naar een Veilige Toekomst van Kinderpostzegels. Dit is bedoeld om kinderen in de vrouwen- en maatschappelijke opvang te ondersteunen bij het verwerken van hun ervaringen. Een belangrijk onderdeel daarvan is aandacht voor de huisvesting. Kinderpostzegels wil dat alle kinderen verblijven in een kindvriendelijke omgeving, die bijdraagt aan hun gevoel van veiligheid, hen helpt ontspannen en een gezonde ontwikkeling stimuleert.

 

De Roggeveen, activiteitenruimte

De Roggeveen, activiteitenruimte

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.