Verhalen

De lucht in

14 mei, 2020

De beperkte bezoekmogelijkheden die zorginstellingen hanteren raken niet alleen cliënten en naasten van onze organisatie, ook medewerkers worden er door getroffen. Gelukkig maakt een crisis mensen creatief en worden er voor veel problemen onorthodoxe oplossingen gevonden.

Collega Irene Meijer van HVO-Querido DOET! deed onlangs een aangrijpende oproep op Radio Noord-Holland. Zij heeft al ruim twaalf weken haar 85-jarige moeder Coby niet gezien die in verpleeghuis de Venser in Amsterdam Zuidoost woont. Haar moeder ligt daar op de vierde verdieping, op de corona-afdeling. ‘Ze is gezond hoor,’ vertelde Irene op de radio, ‘maar ik zou haar zo graag weer eens van dichtbij willen zien.’ Maar haar moeder mag geen bezoek ontvangen, niet naar buiten en niet eens haar kamer verlaten.

In de ogen

Irene vroeg daarom op de radio of iemand haar in deze kwestie kon helpen. Dat is gelukt, de vestiging Diemen van het bedrijf Riwal, dat hoogwerkers verhuurt, heeft contact met haar opgenomen en vandaag is ze de lucht in gegaan om haar moeder in de ogen te kijken.

Irene in de hoogwerker op weg naar haar moeder

Luisteren

De ontmoeting was live te volgen op Radio Noord-Holland. ‘Ik hang in de lucht en ik zwaai naar mijn moeder op anderhalve meter afstand,’ aldus Irene in het bakje van de hoogwerker op zo’n twaalf meter boven de grond. ‘We zijn weer als vanouds, het is helemaal geweldig. Het is net of ik bij haar op visite ben, heel gezellig.’

Luister hier naar de radio-uitzending van vandaag.
Het item met Irene begint op 6:35.

Bestemming bereikt, Irene praat met haar moeder

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.