Nieuws

Daklozen kijken in spiegel kapper

16 maart, 2021

De coronacoupe was een veelbesproken onderwerp de afgelopen maanden. Met de opening van de kapsalons komt er langzaam weer wat vorm in onze kapsels. Nu kan ook Streetmirrors weer gaan knippen. Hanoch en Garrick, die inmiddels al jaren daklozen knippen in opvangcentra, toeren vanaf nu met een speciale fiets langs de parken en straten om de daklozen van Amsterdam er weer piekfijn uit te laten zien.

Hanoch en Garrick, twee hulpverleners uit Amsterdam, hebben de afgelopen jaren in hun vrij tijd verschillende knip- en scheercursussen gevolgd en inmiddels knippen zij, onder de naam Streetmirrors, daklozen in tal van opvangcentra. ‘Iedereen weet, zeker nu de kappers een poosje dicht zijn geweest, hoe belangrijk een goed kapsel is. Het voelt fijn om er netjes bij te lopen en geeft zelfvertrouwen. Door te knippen laten we mensen weer meedoen in de samenleving en vergroten wij hun eigenwaarde,’ aldus het duo.

De kappersfiets van Streetmirrors

Bijzondere fiets

Nu de kappers weer aan het werk mogen, gaan ook Hanoch en Garrick weer aan de slag. En nu wel op een heel bijzonder manier. In samenwerking met StreetSmart is er een speciale fiets ontworpen, zodat Streetmirrors ook op straat en in de parken mensen kan knippen. De fiets is ontworpen door Teun Creates en met behulp van de lassers van Basic Activering is het een prachtige constructie geworden.

Actie

Samen met Streetmirrors heeft StreetSmart ook alvast een inzamelingsactie ontwikkeld: StreetMirror. Net als StreetSmart doet in de horeca, vragen we in de maanden november en december Amsterdamse kappers om 1 euro meer aan hun klanten te vragen voor een knipbeurt. Het geld dat we hiermee inzamelen zetten we om in kappersbonnen voor onze Amsterdamse daklozen en gezinnen in nood. We zijn vanaf nu op zoek naar kappers die mee willen doen, dus meld je aan bij Sanne van de Leij.

Deel dit bericht:

Streetmirror duo

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.