Verhalen

Contact hersteld

22 november, 2018

Paulalien Hemmink is een cliënt van HVO-Querido die momenteel in het Sarphatihuis woont. Twintig jaar geleden zag zij haar dochter voor het laatst. Nu Hemmink stervende is, zij lijdt aan de longziekte COPD, wil ze haar dochter graag nog één keer vasthouden.
De reiskosten vormen echter een probleem. In Het Parool van 17 november 2018 vraagt Paulalien, die werd geboren als Paul, daarom in de onvolprezen rubriek Amsterdammer helpt Amsterdammer geld om haar dochter uit Berlijn te kunnen laten overkomen.

Begrijpen

Tessa Hamers, van onze afdeling Discus, is de begeleider van Paulalien. ‘Zij woonde ongeveer anderhalf jaar bij Discus,’ vertelt Tessa, ‘en daarvoor bij De Vaart. Toen ze ziek werd, zou ze eerst tijdelijk naar het Sarphatihuis gaan, als een time-out, daarom ben ik haar blijven begeleiden, ook al woont ze niet meer bij ons.
Paulalien is een heel leuk en fantasierijk mens, behoorlijk theatraal ook. Het is verdrietig dat ze door haar ziekte weinig meer kan. Sinds een paar maanden heb ik nu contact met haar dochter. Ik hoop dat ze elkaar zullen ontmoeten en dat de dochter iets kan gaan begrijpen van het leven van haar vader.’

Kijk hier om het artikel van Bien Borren in Het Parool te lezen.
Foto: Eva Plevier.

Zie ook de Facebookpagina van Amsterdammer helpt Amsterdammer.

 

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.