Verhalen

Buren, bloemen, buurthuis

Tags: bw diemen
06 oktober, 2015

Tijdens Nationale Burendag hebben bewoners van BW Diemen hun waardering laten blijken voor goede, betrokken en oplettende buren. BW Diemen wil ook zelf graag een goede buur zijn.

De boeketten bloemen die waren gekocht, werden in de bakfiets geladen en onder andere de medewerkers Adel, Diana, Yassin en Karin gingen op pad om de boeketten bij de vele buren door heel Diemen te bezorgen.

Gouden buren

Buren die wij zeker niet mochten vergeten, is een echtpaar dat vlakbij ons kantoor woont. Hoewel zij zelf voldoende zorgen hebben op het gebied van de gezondheid en de heer des huizes ondanks zijn respectabele hoge leeftijd, al jaren mantelzorger is, zijn zij altijd zeer begaan met onze bewoners. De eerste bewoners van BW Diemen zaten geregeld in hun prachtige tuin en toen zij ontdekten dat er activiteiten in het buurthuis werden georganiseerd voor onze bewoners, boden zij spontaan hun sjoelbak aan. Nog niet zo lang geleden kregen wij meer dan vijftig bloemstukken cadeau, gemaakt door de heer des huizes. Tijdens een bingomiddag hebben wij vele bewoners hiermee blij kunnen maken. Het zijn gouden buren!

BW Diemen bedankt  Cora Verhoef

BW Diemen bedankt Cora Verhoef

Huis van de Buurt

In de afgelopen maanden is het Huis van de Buurt in Diemen Zuid grondig verbouwd en opgeknapt. Onze bewoner Edwin, van beroep schilder, heeft dagenlang heel hard meegewerkt en bijna al het schilderwerk op zich genomen. Ook zijn idee om bij de ingang een ‘Kermit de Kikker groen’ aan te brengen, werd door de binnenhuisarchitect overgenomen. Het is prachtig geworden en dat weten wij omdat op Burendag de heropening van het vernieuwde Huis van de Buurt plaatsvond.

Verbinding

Voor BW Diemen was dit ook de gelegenheid om Cora Verhoef te bedanken voor de enorm prettige samenwerking tijdens de opstartfase van het Huis van de Buurt. Vanaf het prille begin heeft zij zich als coördinatrice, samen met ons ingezet om de verschillende bewoners van Diemen met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Iedereen voelde zich welkom bij haar en al kwamen er in het begin maar een paar bezoekers, zij verloor nooit de moed en bleef keihard doorwerken. Met als resultaat dat er steeds meer, trouwe, bezoekers kwamen. In het Huis van de Buurt was Cora tevens onze buurvrouw en daarom, en als dank voor haar niet aflatende inzet, ook voor haar een welverdiend boeket.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.