Nieuws

Anton de Komplein kookt vers

07 juni, 2014

Vrijdag 6 juni is een prachtige zonnige dag en dat niet alleen: het Anton de Komplein is officieel begonnen met het implementeren van vers koken in de keuken met en door cliënten.

In eerste instantie wordt er twee dagen per week vers gekookt en uiteindelijk is het de bedoeling dat dit wordt opgebouwd tot zeven dagen vers en gevarieerd koken. Dat is enorm spannend, want hebben we bijvoorbeeld wel elke dag genoeg bewoners die ons willen bijstaan om voor 25 personen te koken? Natuurlijk vergt dit ook inzet door het personeel.

Samen

Samen met bewoners is er vrijdagochtend boodschappen gedaan op de markt. Wij kregen niet alleen genereuze kortingen, wij hebben ook gratis producten gekregen. Het is fijn om te merken dat ook de markthandelaren betrokken zijn bij de doelgroep en onze 24-uursvoorziening.

Zelf bedacht

Voor vanavond staat er een menu van drie gangen op de planning. Antilliaanse groentesoep, Antilliaanse vis met rijst en gebakken bananen (en voor de niet viseters een gekruide kippenbout) en als dessert een meloensalade van diverse soorten meloen.
De eerste indruk is dat men plezier beleeft aan het bereiden van voeding dat zelf bedacht is. De radio en de geluiden en geuren uit de keuken trekken veel andere bewoners die een kijkje komen nemen. Wat zal iedereen smullen vanavond.
Kortom: de zon schijnt niet alleen buiten, maar vandaag ook binnen.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.