De Aak

Adres:
Akerwateringstraat 241, 1069 GD Amsterdam, Nederland
T: (020) 667 50 50

De Aak is een maatschappelijke opvang van HVO-Querido voor 60 dak- en thuislozen met een somatische zorgvraag, mogelijk in combinatie met verslavings- of psychiatrische problematiek, schulden of het ontbreken van een sociaal netwerk. De Aak biedt tijdelijke ondersteuning op het gebied van verzorging en verpleging.

De zorgbehoefte kan bestaan uit ondersteuning bij persoonlijke verzorging, verpleegkundige handelingen, begeleiding/advies bij administratieve en persoonlijke vragen of het vinden van zinvolle dagbesteding. Cliënten dienen een AWBZ-indicatie te hebben die aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte.

Opname van tijdelijke aard

De duur van de opname op De Aak is afhankelijk van de zorgvraag, maar bij aanvang altijd van kortdurende aard. De Aak is niet bedoeld als woonvoorziening. Is doorstroom naar een passende woonvoorziening nog niet in bereik en blijft een somatische zorgvraag actueel, dan kan een opname worden voortgezet. Ook dan blijft een AWBZ-indicatie een vereiste.

Praktisch

De Aak biedt gemeubileerde één- en tweepersoonskamers met tv. Nieuwe cliënten starten op een tweepersoonskamer. 24 uur per dag zijn er ziekenverzorgenden en verpleegkundigen aanwezig.
Aan opname in De Aak zijn pensionkosten verbonden. Hiervoor biedt De Aak een kamer, dagelijks ontbijt, lunch en diner. Ook zijn er verschillende faciliteiten zoals huiskamers, tuin, computers en wifi en een wasserette.

Bereikbaarheid

De Aak ligt in Osdorp vlakbij het Dijkgraafplein, eindhalte van tramlijn 17. Naast een goede verbinding met het openbaar vervoer is er ook voldoende parkeergelegenheid.

Aanmelden

Voor informatie over aanmelden kunt u contact opnemen met de zorgcoördinator. Screening door de GGD is een vast onderdeel van de procedure.

Contactpersoon

teammanager
Jolanda Verkuyl