Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar
Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar

Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel

Het Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel (ACM) biedt opvang, begeleiding en voorlichting aan slachtoffers van mensenhandel en hun meegekomen kinderen. Ook ondersteunen we hulpverleners die te maken hebben met (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel of mensen die uitbuiting in hun omgeving vermoeden.
Jaarlijks helpen we zo’n 200 slachtoffers van mensenhandel. Dit zijn mensen van 18 jaar en ouder. Als mensen jonger zijn dan 18 jaar werken we samen met Spirit.

Ben je hulpverlener en vermoed je dat een cliënt slachtoffer is van mensenhandel? Denk je als vader of moeder dat je dochter in de handen van een mensenhandelaar (bijvoorbeeld een loverboy) is gevallen? Of zie je iemand in jouw omgeving die mogelijk wordt uitgebuit? Aarzel niet en neem contact met ons op. Ook als je zelf slachtoffer bent van mensenhandel. We geven voorlichting, vangen op en begeleiden. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken.

UITGELICHT

Handen ineen bij aanpak mensenhandel

Om de uitwisseling van informatie tussen straf- en zorgorganisaties te vergemakkelijken over daders en slachtoffers van loverboys, tekenden donderdag 18 mei acht partijen het convenant ‘Convenant Casuïstiekoverleg Mensenhandel 18-/18+’.  (meer…)

Eat well, do good

Een van de problemen waar slachtoffers van mensenhandel tegenaan lopen, is het gebrek aan passend werk. Stichting Not For Sale doet daar wat aan, onlangs opende ze in de Amsterdamse Hoftuin haar tweede Dignita restaurant, een sociale onderneming en leerwerkplek waar slachtoffers van mensenhandel werkervaring in de horeca kunnen opdoen.  (meer…)

Open je ogen voor mensenhandel

Aan de Amstel voor het Amsterdamse stadhuis is een openluchttentoonstelling ingericht om aandacht te vragen voor mensenhandel. (meer…)

CONTACT

Heb je een vraag over een van onze diensten of wil je iemand of jezelf aanmelden, neem dan contact met ons op.

  • Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel
  • Telefoon: 020 – 626 38 00 (8.00 – 23.00 uur)
  • Crisis/nood: 06 – 10 59 94 58

acm@hvoquerido.nl

DIT IS WAT WIJ DOEN

Wij vangen op

Ben je slachtoffer van mensenhandel en heb je onderdak nodig?  Lees Meer

Wij begeleiden

Wij kunnen je begeleiden en ondersteunen als je slachtoffer van mensenhandel bent.  Lees Meer

Wij reïntegreren

Wij begeleiden en ondersteunen je om weer een prettig en zelfstandig leven te kunnen  leiden.  Lees Meer

Wij signaleren

Wij nemen alle signalen rondom mensenhandel uiterst serieus.
 Lees Meer

HELPEN

Doneren

Word vrijwilliger

Sponsoring

PARTNERS

We werken nauw samen met partners in de keten, waaronder de gemeente Amsterdam, politie en advocaten. We zijn onderdeel van HVO-Querido.

Samen met onze ketenpartners volgen we ontwikkelingen en signaleren we knelpunten, successen en trends. We bespreken regelmatig over specifieke gevallen met het Team Mensenhandel Amsterdam. Dat doen we bijvoorbeeld als er twijfel is of er daadwerkelijk sprake is van mensenhandel. Daarnaast helpen we ketenpartners bij het signaleren van mensenhandel en ondersteunen we door te adviseren, zorg centraal te coördineren en kennis over te dragen.