Nieuws

Nieuw: De Rijswijk

09 december, 2005

In De Rijswijk, de nieuwe 24-uursvoorziening van HVO-Querido, wonen inmiddels 30 van de 48 mensen en zijn de grootste verbouwingen achter de rug. Het team (20 fte, momenteel 20 mensen en groeiende) bestaat voor de ongeveer helft uit mensen van Walenburg en voor de helft uit nieuwe krachten.

‘Voor eind januari zullen alle bewoners zijn gearriveerd en dan hebben we ook een eigen ingang aan de Rijswijkstraat,’ legt teamleider Lenie Schipper uit. ‘We hebben drie etages en ook drie groepen van elk zestien mensen. Alle bewoners hebben een AWBZ-indicatie. Elke groep heeft twee huiskamers. Daar kun je zitten, tv kijken, naar muziek luisteren, noem maar op en daar wordt gegeten en straks ook gekookt. In de huiskamer mag je niet roken, wel buiten of op je eigen kamer. En tot nu toe wordt daar heel weinig over gezeurd. Mensen vinden het prettig dat het nieuw en schoon is.

Bewoners en medewerkers van De Rijswijk aan de Poeldijkstraat

Bewoners en medewerkers van De Rijswijk aan de Poeldijkstraat

Wennen

Sommigen moeten er even aan wennen dat ze niet meer in de binnenstad zitten, het Delflandplein is geen Nieuwmarkt. De hele verhuizing ging met de bewoners eigenlijk van een leien dakje, medewerkers maken meer moeilijkheden. Er komen acht bewoners uit het oude Walenburg, de rest komt van het Leger des Heils, de Volksbond, andere vestigingen van HVO-Querido of van de straat.
Ik hoop dat iedereen zich hier in 2006 veilig en thuis zal voelen en zijn plek vindt. En dat wij de boel een beetje op de rails krijgen.’

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.