Op de Rijswijk wonen Amsterdammers die een beschermde woonvorm en begeleiding nodig hebben. Het zijn veelal mensen met een stapeling van psychosociale en/of psychiatrische en/of verslavings- en/of LVB-ondersteuningsvragen. Al dan niet met een achtergrond van dak- en thuisloosheid of een forensische maatregel. Cliënten met Wlz-indicatie (2GGZ-W of 3GGZ-W) hebben voorrang, maar er wonen ook cliënten met een gemeentelijke beschikking voor beschermd wonen.
Woonsituatie
De Rijswijk bevindt zich op de bovenste zeven verdiepingen van het gebouw aan de Poeldijkstraat 10, op de rand van Oud-Zuid en Slotervaart. Alle 57 kamers zijn met de lift te bereiken. Elke bewoner heeft een eigen kamer en alle kamers zijn voorzien van een eigen wastafel, douche en wc. Er mag op de kamers niet worden gekookt. De centrale keuken verstrekt ontbijt, lunch en avondeten.
Bewoners mogen bij De Rijswijk op hun kamer harddrugs en alcohol gebruiken. De medicatie wordt verstrekt en is niet in eigen beheer. Er is een koffieruimte, een sportzaal en een eetzaal aanwezig. Ook is er een dagbestedingscentrum in het gebouw. Van 07:00 tot 23:00 uur is er begeleiding aanwezig op locatie. Tussen 23:00 en 07:00 uur is er alleen bewaking die rondes maakt door de voorziening, gecombineerd met de achterwacht.
De Rijswijk in de Poeldijkstraat
Doel verblijf
In het algemeen is de begeleiding bij De Rijswijk gericht op het zo veel mogelijk stimuleren van de zelfredzaamheid van cliënten. Stabilisatie van cliënten, het voorkomen van verdere fysieke en/of mentale achteruitgang, is daarbij het eerste doel. Als stabilisatie is bereikt, volgt het krachtgericht stimuleren van de zelfredzaamheid. Als stabilisatie geen haalbaar doel blijkt, zetten we in op het begeleiden bij en zoveel mogelijk voorkomen van verdere achteruitgang. Er zijn daarom geen termijnen waarbinnen doorstroom naar een woonsituatie met meer zelfredzaamheid is vereist.
Begeleiding en zorg
Elke cliënt krijgt een eigen begeleidingsteam toegewezen, bestaande uit een persoonlijk en een ondersteunend begeleider die op alle levensgebieden krachtgerichte ondersteuning kunnen bieden.
Op de voorziening houdt de GGD-huisartsenpraktijk Valckenier wekelijks spreekuur. Ook is er wekelijks een GGD-spreekuur van een verslavingsarts en worden methadongebruikers op locatie begeleid door een GGD-verpleegkundige. Het FACT-team van GGZ inGeest Nieuw Sloten is drie dagen per week op de locatie aanwezig voor de behandeling van cliënten. De begeleiding biedt geen verpleegkundige zorg.
Specialisatie
Het begeleiden van cliënten met een dubbele of triple diagnose: verslaving, psychiatrische kwetsbaarheid en een licht verstandelijke beperking is een specialisatie van De Rijswijk.
Meer informatie over de locatie
Loading...
No Records Found
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.