Nieuws

Varikstraat: negen HAT-eenheden erbij

09 april, 2010

De Varikstraat, onze dual diagnosis-voorziening in Zuidoost, heeft er sinds 12 april 2010 een galerijwoning met negen HAT-eenheden (eenpersoonsappartementen) bij. Deze woningen liggen aan het Veenendaalplein, 100 meter van de Varikstraat. Daarvoor in ruil worden drie van de huidige satellietwoningen, waar nu zeven cliënten wonen, teruggegeven aan woningcorporatie Stadgenoot.

Met deze transactie is iedereen blij. De bewoners krijgen een eigen HAT-eenheid in plaats van een gedeelde woning. De woonvoorziening krijgt er een mooie en overzichtelijke satellietwoning bij met ideale mogelijkheden voor begeleiding in woonvaardigheden, plus twee extra bedden. En Stadgenoot is er gelukkig mee, drie mogelijke bronnen van onrust terug te hebben gebracht naar een.

Ter gelegenheid daarvan is een overeenkomst getekend tussen regiomanager Nic Borghans en scheidend directeur van Stadgenoot Hester van Buren. Hester verdwijnt overigens niet uit beeld. Als lid van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Rochdale blijven wij ongetwijfeld met haar in contact.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.