Nieuws

Themadag veiligheid Anton de Komplein

10 maart, 2014

Op 10 maart 2014 ging het team van Anton de Komplein naar Kwekerij Osdorp. Onder leiding van Jerome Verstappen ging men met elkaar in gesprek over veiligheid.
We startten met een rondleiding door de Kwekerij en direct had iedereen zin om mee te werken of zelf de tuin in te gaan. De cliënten die er werkten inspireerden ons als ook de wijze waarop het werken op de kwekerij geregeld is.

Vervolgens leidde Jan van Haaster de dag in en benoemde onder meer dat veiligheid veel meer is dan fysieke veiligheid alleen. Jerome Verstappen (Tribus Training) liet ons nadenken wat wij onder veiligheid verstaan. Punten die genoemd werden zijn; saamhorigheid, eenheid, afspraken nakomen, werkende piepers en camera’s, bewustzijn, risicodenken, zelfvertrouwen, zelfrespect, acceptatie, structuur, inschattingsvermogen en openheid.

Geslaagd

Met elkaar kregen we de opdracht een eierfabriek te bouwen en een ei in totaal drie meter af te laten leggen zonder dat het breekt, alle groepen slaagden erin.
We sloten de dag af met een complimentenregen. Iedereen liep door elkaar en gaven elkaar post-its met een compliment er op. Daarna deelden we met de groep welk compliment ons het meest had geraakt.
De sfeer was uitstekend, kortom een geslaagde dag. Met dank aan Kwekerij Osdorp voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de lekkere lunch. Het weer werkte erg mee, het zonnetje scheen waardoor we veel opdrachten buiten konden doen.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.