Verhalen

Teamdag Anton de Komplein

31 oktober, 2019

De medewerkers van HVO-Querido aan het Anton de Komplein organiseerden een teamdag om nader tot elkaar te komen en na te denken over de ideale woonvoorziening.
Een verslag van ondersteunend begeleider Dide van Zoest en bewaker Mohammed Bouali – Bij aankomst op Reigershof aan het prachtige natuurgebied de Gaasperplas, waren wij verbaasd over de rust op deze locatie in onze drukke stad Amsterdam. We begonnen in een Yurt waar de koffie en thee klaar stonden. Verspreid lagen allemaal kussens en stoeltjes waar we konden zitten.
Onze collega Janneke heeft deze dag georganiseerd en vertelde wat onze planning was voor vandaag. Hierbij hielpen Rijk Smitkamp en Daan van Konijnenburg. Ook was er een ex-bewoner van Anton de Komplein aanwezig om Rijk te ondersteunen. De ex-bewoner is een succesverhaal want hij is doorgestroomd naar een eigen woning en het gaat heel goed met hem.

Teamdag Anton de Komplein

Teamdag Anton de Komplein

Kiezen

We gingen in groepjes zitten en begonnen met een workshop over Hoe wij het ideale Anton de Komplein voorstellen. Hieruit kwamen goeie ideeën en plannen.
Na een overheerlijke lunch die onze collega Slimmen had geregeld kwam de hoofd-act. Het team kon kiezen tussen een zweethutsessie met Rijk of ademhalingsoefeningen met Daan.

Liefde en ontspanning

Wij (Mohammed en Dide) hebben de zweethut ondergaan. Hier begeleidden Rijk en Janneke ons bij en buiten waren twee vuurmeesters bezig om de stenen naar binnen te brengen. Het was een ervaring die moeilijk te omschrijven is. Dit heeft ons wel dichter bij elkaar gebracht. Je voelde de liefde en vertrouwen naar elkaar toe. Ahoo!
Van de andere groep die deelnam aan de ademhalingsoefeningen hoorde we dat een aantal een heerlijk dutje gedaan had: totale ontspanning!

Teamdag Anton de Komplein

Teamdag Anton de Komplein

Gelijkheid

We sloten af met een barbecue en een drankje. Het was een geslaagde dag en het team is dichter bij elkaar gekomen. Je voelde geen verschil tussen de onderlinge functiegroepen. Iedereen is gelijk.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.