Verhalen

Passeerdersstraat op Ibiza

23 mei, 2016

Afgelopen week zijn negen bewoners van onze beschermende woonvorm Passeerdersstraat met mooie herinneringen teruggekeerd van een weekje vakantie op Ibiza. Een geweldige ervaring.

Een verslag van activiteitenbegeleider Simone Zonneveld – De bewoners waren enthousiast en vonden het fantastisch om, na drie jaar vakantie in eigen land, een vliegreis te maken naar het buitenland. En dan nog wel naar het eiland Ibiza. Dit was voor een aantal bewoners, die nog nooit hadden gevlogen, een hele uitdaging, maar ook voor ons als begeleiders. Je draagt immers de verantwoordelijkheid voor een groep en verblijft in het buitenland. Wat dan, als er iets gebeurt? Je bent niet zomaar terug in Amsterdam.

De nodige voorbereiding

Het vergt dan ook wat meer voorbereiding dan een bewonersvakantie in eigen land. Verzekeringen afsluiten om ingedekt te zijn tegen een eventuele repatriëring en annulering. Schengenverklaringen om te reizen met medicatie door behandelend arts laten ondertekenen en legaliseren bij het CAK. Zodat ook de ‘pammetjes’ door de douane komen (wat achteraf op beide luchthavens niet één keer is gecheckt ☺). Bewoners voorbereiden op de reis, goede afspraken maken etc.

Bewoners van de Passeerdersstraat van HVO-Querido met vakantie op Ibiza

Bewoners van de Passeerdersstraat van HVO-Querido met vakantie op Ibiza

Genoten

Het is het allemaal dubbel en dwars waard geweest. Het is een succeservaring geworden voor zowel de bewoners als voor ons als begeleiders. We hebben de mensen zien genieten, op een heel andere manier kunnen meemaken, we hebben veel gedaan en gezien. We hebben met zijn allen de sfeer kunnen proeven van het zonnige eiland met zijn vele idyllische plekjes. Onze bewoners hebben daar zichtbaar van genoten, de reacties waren iedere dag positief, mensen voelden zich steeds meer ontspannen, vrolijk en vrij. Eén van de bewoners begon op een prachtige baai uit het niets opeens te rennen en maakte daarbij een aantal keer een handstand overslag tot in de blauwe zee aan toe.

Het beschrijft hoe goed en ongedwongen de mensen in hun vel zaten tijdens de week vakantie. En dat is voor ons, als begeleiders, het mooiste om te zien!

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.