Nieuws

Outreachend werkt

17 mei, 2013

Eind 2011 zijn in alle stadsdelen Samen DOEN-teams opgericht, een integrale aanpak gericht op ‘kwetsbare huishoudens’. De teams bestaan uit verschillende zorgaanbieders die werkzaam zijn in het stadsdeel. Je kan hierbij denken aan de maatschappelijke dienstverlening, DWI, Spirit, Altra, BJAA, Streetcornerwork, Volksbond, Leger des Heils, Cordaan, Regenbooggroep, GGZinGeest en Arkin.

Medewerkers van de ambulante teams van HVO-Querido doen al vanaf de start van de teams mee in alle stadsdelen. Onze bijdrage wordt erg gewaardeerd vanwege onze ervaring en kennis van outreachend, krachtgericht en generalistisch werken. Voor dit moment is onze deelname een pilot en onderzoeken we met de gemeente en stadsdelen of en hoe we dat in de toekomst willen en kunnen voortzetten.

Boekje

Recentelijk is het boekje Outreachend werkt uitgekomen. Daarin vertelt, op bladzijde 74-75, Bella Langestraat, maatschappelijk werker bij HVO-Querido, hoe zij zich vanuit haar ervaring met outreachend werken inzet in het Samen DOEN-team van de Kolenkitbuurt.

Kijk hier om deze publicatie te lezen.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.