Verhalen

Op naar de bergen!

Tags: sport
25 mei, 2018

Sinds kort zijn alle gasten bekend die meedoen aan de bergwandeltocht die cliënten en begeleiders van HVO-Querido deze zomer gaan maken.
‘Alle lichten staan op groen, we hebben er onwijs veel zin in met z’n allen,’ aldus Femke van der Pol, een van de begeleiders, die het onderstaande verslag maakte van de voorbereiding.
We verzamelden maandag 14 mei om 9:30 uur bij de Discusstraat, waar we kennismaakten met elkaar. De deelnemers vormen een gevarieerde groep, met zowel gasten van de Havenstraat als van Discus. Na een korte introductie en uitleg van het programma zijn we in auto’s gestapt en richting Kennemerduinen gereden.

Samen een bergwandeltocht maken vergt een goede voorbereiding

Samen een bergwandeltocht maken vergt een goede voorbereiding

Kennismaken

Bij aankomst deden we een kort kennismakingspel. Iedereen kon 3 à 4 kaartjes uitkiezen met teksten met daarop eigenschappen waarin ze zichzelf konden herkennen. Deze kaartjes gebruikten we om onszelf voor te stellen.
Hierna begonnen we te lopen. Het was een mooie tocht door de bossen die langzaam overgingen in de duinen. Na een korte stop gingen we weer verder en kregen we kaartjes met vragen die we konden stellen aan degene waar we op dat moment naast liepen. Ze leerden we elkaar beter kennen. Erg leuk!

Op naar de bergen!

Op naar de bergen!

Een extra mooie route

We liepen door en kwamen op het strand, waar we even lekker hebben gezeten en een broodje hebben gegeten. Toen gingen we via een andere route weer terug. Onderweg hebben we uitgevogeld wat de kortste route naar de auto was. Waarschijnlijk hadden we ergens een afslag gemist, waardoor we een extra mooie route mochten lopen. Met pijn in onze benen en voeten hebben we deze tocht afgesloten met een drankje en een patatje en zijn we weer richting Amsterdam gereden.
Het was een heerlijke dag en een erg leuke start van ons avontuur dat in juni plaats gaat vinden. Een heerlijk vooruitzicht!

Kijk hier voor meer foto’s.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.