Nieuws

Ondertussen in Brussel

15 oktober, 2019

Sekswerkers en hulpverleners zijn vandaag te gast bij het Europese Parlement in Brussel. Vanmiddag is daar een rondetafelgesprek over de positie van sekswerkers met Europarlementariërs.
Eén van hen, Sophie in ’t Veld, verwoordt het als volgt: ‘Veel van mijn collega’s, zowel van rechts als van links, hebben de neiging om sekswerkers enkel te zien als slachtoffers of als ongewenst verschijnsel. Daardoor worden sekswerkers vaak niet gezien als gesprekspartner van de politiek. Door ze naar het EP te halen, praten we nu juist mét hen, niet óver hen. Politici slaan soms stoere taal uit over het aan banden leggen van sekswerk. Helaas vaak zonder stil te staan bij de consequenties hiervan voor de positie en veiligheid van sekswerkers.’

Van links naar rechts, staand: Mariska Majoor, Heleen Driessen, Sophie in ’t Veld, Petra Bakker, Samira Hakim, zittend Robin Haurissa.

Op de kaart

Daar komt vanmiddag tussen 12:30 en 14:00 uur verandering in als sekswerkers uit verschillende landen presentaties geven in het Europese Parlement en vervolgens in gesprek gaan met politici en beleidsmakers. Daarbij komt onder meer een bijdrage van de Europese Unie aan de orde om te onderzoeken hoe mensen van politie en justitie beter kunnen worden getraind in het herkennen van de rechten van sekswerkers.
‘Het is echt goed dat Sophie in ’t Veld dit doet om de discussie rondom sekswerk op de kaart te zetten in Europa,’ aldus Heleen Driessen, prostitutievertrouwensvrouw bij P&G292.
De discussie is te volgen via een livestream op de Facebookpagina van Sophie in ’t Veld. Zie ook het bericht op haar website.

De expositie Under a red umbrella in het Europese parlement

 

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.