Nieuws

Nominatie Anton de Komplein Hedy d’Anconaprijs

Tags:
22 april, 2014

Het Anton de Komplein van HVO-Querido is genomineerd voor de Hedy d’Anconaprijs 2014.
Op 5 juni wordt deze tweejaarlijkse prijs voor excellente zorgarchitectuur uitgereikt. Projecten die een innovatief zorgconcept verbinden aan een kwalitatief rijke omgeving die het welzijn van cliënten, personeel en bezoekers ondersteunt, komen hiervoor in aanmerking. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en TNO reikt de prijs uit. De prijs is genoemd naar Hedy d’Ancona, die van 1989 tot 1994 minister was van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.

Op tv

Onze afdeling het Anton de Komplein is een van de zeven genomineerden voor de prijs op een totaal van 93 inzendingen. Het pand is ontworpen door van Atelier Kempe Thill en officieel geopend in 2012. Voorafgaand aan de uitreiking van deze prijs besteedt het tv-programma Kunstuur aandacht de genomineerde projecten.
Kijk hier voor de eerste uitzending op 13 april 2014 over het Anton de Komplein van HVO-Querido.

Oplossen

In deze uitzending komen teammanager Jeltje Bunt, bewoners en architect Oliver Thill aan het woord. ‘Het was bijzonder om de jury te ontvangen. Wij hebben uitgelegd dat je problemen het beste oplost waar ze zijn ontstaan,’ zegt regiodirecteur Nic Borghans. ‘Onze bewoners en medewerkers hebben met enthousiasme meegewerkt aan de opname. We wachten vol spanning af of het Anton de Komplein de prijs ook daadwerkelijk in de wacht zal slepen,’ aldus teammanager Jeltje Bunt.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.