Bij Noodopvang Westlander verblijven 24 gezinnen, die om verschillende redenen dakloos zijn geraakt. De GGD, afdeling Vangnet & Advies, beslist over de plaatsing, screening en trajectbepaling van de gezinnen. De GGD plaatst zowel gezinnen met een beschikking voor de maatschappelijke opvang als gezinnen die economisch dakloos zijn.
Wat is het doel?
Het doel van Noodopvang Westlander is gezinnen zo snel en goed voorbereid als mogelijk uit laten stromen naar een duurzame, zelfstandige woonplek of een woonplek met begeleiding. Gezinnen die om economische redenen dakloos zijn geraakt stromen uit naar een woning ergens in Nederland.
Wat houdt de begeleiding in?
Gezinnen hebben doelen op diverse leefgebieden, waaraan ze werken. Ze krijgen hierbij ondersteuning van hun gezinsbegeleider en ondersteunend begeleider. Focus van de begeleiding ligt op het stimuleren van zelfredzaamheid en het aanleren van nieuwe vaardigheden.
De begeleiders van de Westlander werken volgens de methodiek Veerkracht, waarbij oog is voor ouderschap, de veiligheid van de kinderen en dat wat kinderen nodig hebben.
De gezinnen die economisch dakloos zijn, ondersteunen we onder andere bij het inschrijven en reageren op woningsites door heel Nederland. De GGD beslist elke drie maanden of het verblijf bij de Westlander wordt verlengd aan de hand van de inspanningen die het gezin heeft verricht op dit vlak.
Elk gezin heeft een eigen unit met keuken, wc en badkamer.
Westlander, parking
Team
Het team van Noodopvang Westlander bestaat uit vier gezinsbegeleiders, vijf ondersteunende begeleiders, een zorgcoördinator en een teammanager.
De ondersteunende begeleiders zijn vanaf 8:00 uur in de ochtend tot en met 23:00 uur in de avond aanwezig. In de nacht houdt een nachtwaker toezicht bij de Westlander.