Verhalen

Liefdevol, vreugdevol en positief

16 mei, 2022

Rachel Nijhove (1991) is in Amsterdam geboren en getogen. Ze woont bijna zeven jaar bij onze beschermende woonvorm aan Passeerdersstraat in de Jordaan.

‘Ik mag hier heel veel en ik sta niet op straat,’ vertelt Rachel. ‘Meer dan een jaar ben ik nu clean, ik drink alleen thee, ik eet goed. Ik houd vol en geef het goede voorbeeld voor mezelf. Want ook al zit je in de shit, ik ga mezelf niet voor schut zetten. Ik heb veel meegemaakt en daar ben ik achter gekomen. Met de begeleiding heb ik geen problemen. Je moet gewoon chill, oprecht en liefdevol zijn. Dat is genoeg.

Gezellige buurt

De buurt kende ik al een beetje. Iedereen kent toch het Leidseplein? Het is een gezellige buurt met aardige mensen. Als buren zeggen we elkaar bijna altijd gedag. Er wonen hier Hollanders, buitenlanders, donkere mensen, witte mensen, van alles. Er zijn overal pleintjes en bankjes. Zelf zit ik graag bij de speeltuin of ik ga naar het Claverhuis, dat is een buurthuis. Ik zou best graag in het centrum willen blijven wonen.

Rachel Nijhove

Rachel Nijhove

Creatief

Je kunt beter creatief bezig zijn dan wiet roken. Thuis ben ik nu mijn eigen atelier aan het inrichten. De komende tijd wil ik heel veel leuke dingen gaan maken. T-shirts bedrukken. En ook etuis, mokken, dekbedden en al dat soort dingen. Wat voor teksten ik er precies op ga zetten weet ik nog niet. Wel dat het in ieder geval liefdevol, vreugdevol en positief zal zijn. Later wil ik ook mijn eigen kleding gaan maken. En breien. Met kleine stapjes vooruit. Het gaat mij erom dat ik mensen blij kan maken, want daar word ik zelf ook blij van.’

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.