Nieuws

Advies op maat voor jongeren

01 september, 2020

Heb je een vraag over werk, scholing of activiteiten waar je als klant en begeleider samen niet uitkomt? Wil je weten wat alle partijen binnen De Combinatie jongeren op dat gebied te bieden hebben? De organisaties in De Combinatie, een samenwerkingsverband voor dak- en thuisloze Amsterdamse jongeren, hebben hun krachten voor werk, scholing en activiteiten gebundeld in het platform Informatie & Advies (I&A).

In dit platform I&A maken we gebruik van alle mogelijkheden die De Combinatie beschikbaar heeft en onderhouden wij nauw contact met externe partners, zoals het Werk, Participatie en Inkomen (WPI), Jongeren Service Punt (JSP)/Jongeren Informatie Punt (JIP) en scholen. We beogen hiermee kortere lijnen en een breder en daardoor passender aanbod.

Het platform I&A

  • Biedt informatie over de mogelijkheden binnen en buiten De Combinatie.
  • Geeft op aanvraag consult en advies.
  • Doet aan jongeren en hun begeleiders voorstellen voor werk, scholing en activiteiten. Biedt informatie over vacatures, stages, leer/werkplekken, opleidingen, trainingen, projecten en programma’s.
  • Denkt mee over passende trajecten.
  • Heeft nauwe afstemming met WPI, klantmanagers, scholen en het MBO jeugdteam.
  • Signaleert gaten tussen vraag en aanbod en neemt initiatief om deze te dichten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Op het moment dat een jongere en begeleider advies nodig hebben of zich willen aanmelden voor een traject op het gebied van werk, scholing of activiteiten kunnen zij contact opnemen met een van de contactpersonen uit de eigen organisatie.
Met de collega’s van het I&A van De Combinatie kan de begeleider tot een passend advies of maatwerktraject komen, waarbij we gebruik maken van alle mogelijkheden die we met elkaar in De Combinatie hebben.

Meer weten?

Margriet van den Broek en Els Luntz van HVO-Querido Doet! weten hier meer van.

Deel dit bericht:

Advies op maat

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.