Verhalen

If we don’t get lost, we’ll never find a new route

24 mei, 2016

Deze zomer gaat een groep bewoners van het Martien Schaaperhuis de hoogste berg van Duitsland beklimmen. We zullen de Zugspitze van 2962 meter gaan bedwingen, een bergtop in Zuid-Beieren, in het grensgebied van Duitsland en Oostenrijk.

Natuurlijk moet daarvoor eerst goed worden getraind. Afgelopen zondag werd daarmee een vliegende start gemaakt. De tocht ging over het strand en door de Kennemerduinen. We hebben 17 kilometer afgelegd, iets meer dan de planning was. We hadden geluk met onze navigator. Deze bewoner die voor ons deze keer de kaart las en de weg uitstippelde, deed het hartstikke goed. Het was een prachtige route.
We doen dat wandelen in de bergen natuurlijk niet zomaar. Het brengt ontspanning en daardoor ontstaat de ruimte en inspiratie om nieuwe stappen te zetten in je bestaan, nieuwe wegen te bewandelen en andere routes te verkennen.

In de Kennemerduinen

In de Kennemerduinen

Basis gelegd

Tijdens de lunch gaf de berggids uitleg over de tocht die wij gaan maken. Drie dagen wandelen met flinke hoogteverschillen. Overnachtingen in berghutten, gelegen in prachtig gebied en, als we energie over hebben, een uitstapje naar Oostenrijk.
De berggids gaf ook aan dat er vanaf tien uur ’s avonds Hüttenruhe geldt, dat wil zeggen dat het dan stil moet zijn in de berghut. Dat leek ons allemaal wat aan de vroege kant om naar ons mandje te gaan. Tijdens de terugreis heerste er echter een voldane stilte in de bus. Iedereen was blijkbaar toch klaar voor zijn bed.
De berggids, de bewoners en de begeleiders hebben een mooie basis gelegd voor een sportieve vakantie.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.