Nieuws

Heri Heri voor iedereen

03 juli, 2024

Tijdens Keti Koti deelde HVO-Querido samen met KIP Republic op drie locaties gratis Heri Heri uit. Dit traditionele Surinaamse gerecht van cassave, zoete aardappel, ei, bakbanaan en bakkeljauw staat symbool voor ons slavernijverleden en het eren van de voorouders.

Verbinding

Samen eten verbindt. Een aantal vrijwilligers heeft de maaltijden op zondag en maandag samen bereid. Er is gezamenlijk gegeten op de locaties met de bewoners en er zijn ongeveer vijfhonderd porties Heri Heri uitgedeeld aan buurtbewoners. Zo dragen we actief bij aan het verbeteren van de leefbaarheid in onze stad. Door de verbinding aan te gaan vergroten we samen het gemeenschapsgevoel in de buurt.

Het bereiden van de Heri Heri bij ons Anton de Komplein

Het bereiden van de maaltijden bij ons Anton de Komplein

In de smaak

De maaltijden waren gratis af te halen bij onze vestigingen Poeldijkstraat (Nieuw-West), Martien Schaaperhuis (Oost) en Anton de Komplein (Zuidoost). Mooi verdeeld over de stad en niet toevallig afdelingen met een goed geoutilleerde keuken.
Het traditionele eten viel overal goed in de smaak. Er was veel vraag naar en bijna alles is opgegaan. De overgebleven maaltijden zijn uitgedeeld in de stad door ons Mobiel team.

Het uitdelen van de Heri Heri bij de Poeldijkstraat

Het uitdelen van de maaltijden bij de Poeldijkstraat

Wie goed doet…

Niet alleen de (buurt)bewoners, maar ook de collega’s die zondag en maandag hebben geholpen met de voorbereidingen en het uitdelen, reageerden enthousiast:

Soufiane Ammi (zorgcoördinator bij Team Zuidoost) hielp mee op het Anton de Komplein. ‘Free Heri Heri For All was een groot succes. Anton de Komplein en Team Zuidoost hebben tijdens Keti Koti voor het eerst deelgenomen aan het project van Kip Republic. Collega’s, bewoners en vrijwilligers hebben samen Heri Heri bereid voor onze bewoners en buurtbewoners. Het was een mooie ervaring en wij hebben al ideeën en plannen om dit succes volgend jaar te overtreffen!’

Kai Semmler (begeleider bij Team Nieuw-West) hielp mee op de Poeldijkstraat. ‘Het was in één woord geweldig en was het ook een leuke ervaring. Wat ik mooi vond is om stil te staan bij deze dag en de oorsprong te delen met anderen die daar niets over wisten. En: wie iets goed doet, krijgt ook iets goeds terug; daar geloof ik oprecht in. En dan de lach op iemands gezicht als je een gratis maaltijd uitdeelt en de reacties… Dat vond ik nog wel het mooist van alles.’

Sandra van Os (communicatieadviseur) hielp mee op het Martien Schaaperhuis. ‘Het was heel fijn om mensen in de buurt te spreken, vooral mensen die HVO-Querido niet kennen. Er was zelfs een vrijwilliger aanwezig om ons te helpen en de live muziek zorgde voor een open en uitnodigende sfeer. Er kwamen zelfs twee vrouwen in traditionele kleding langs die vertelden dat ze niet naar het Oosterpark gingen, maar samen de herdenking op televisie wilden kijken met hun portie Heri Heri.’

We willen graag iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.