Nieuws

Freek de Jonge op bezoek

07 december, 2023

Cabaretier Freek de Jonge bracht deze week een informeel bezoek aan de Opvang Poeldijkstraat van HVO-Querido.

De vrolijk gedekte tafel vol hartjes en roosjes stond uitnodigend te wachten. Het was de bedoeling dat hij met de bewoners in gesprek zou gaan. Samen met twee vrijwilligers had Zwanine Siedenburg van het Drugspastoraat Amsterdam een liefdestafel gemaakt en enkele stellingen opgeschreven. Dat laatste was helemaal niet nodig, want de mensen spraken vrij en open over de thema’s die Freek de Jonge aandroeg.

Gedichten

Bewoner Ron had spontaan het gedicht Wees niet bang voorgedragen. Freek vertelde over zijn eigen leven en betrok zijn tafelgenoten bij het gesprek. Wanneer wij spraken over onze ouders las Freek het gedicht voor dat hij ooit voor zijn moeder schreef. Toen hem werd gevraagd waarom hij met zijn vrouw was getrouwd, las hij het ontroerende gedicht Daarom voor.

Freek de Jonge met bewoners van de Poeldijkstraat

Freek de Jonge met bewoners van de Poeldijkstraat

Boeiend

Het was muisstil als hij voorlas uit eigen werk. Meer dan een uur wist hij de mensen aan tafel te houden. Ze luisterden geboeid en praatten mee over onderwerpen als talent, ouders en discipline. Freek sloot de bijeenkomst af met een kerstverhaal.
Na afloop wilden zijn tafelgenoten allemaal graag met hem op de foto.

Bekende Nederlanders

Regelmatig organiseert het Drugspastoraat aan de Poeldijkstraat van HVO-Querido een bijzondere bijeenkomst waarin levensvragen worden besproken met een bekende Nederlander.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.