Verhalen

Eendracht werkt aan schone straat

15 augustus, 2019

Het is dinsdagochtend en het zonnetje schijnt. De bewoners en een begeleider van De Eendracht van HVO-Querido trekken hun gele hesjes aan. Zijn we compleet? Met bezems in de hand gaat de veegploeg de straat op. De ploeg heeft er zin in.

Een artikel van begeleider Myrthe Platenkamp – Vanaf vorige week dinsdag zijn we begonnen bij De Eendracht met het initiatief om een bijdrage te leveren aan een schonere straat. De stoep wordt geveegd, het onkruid wordt gewied en we halen plastic, papier en glas op.

Met de buurt

Er is een brief gepost bij de bewoners van de straat om te vragen wie er graag mee zou willen doen aan ons project. Inmiddels hebben er al vier mensen gereageerd. En vanochtend stond hun oud papier, plastic en glas netjes voor de deur. Met een bolderkar halen de bewoners het vuilnis op en brengen het vervolgens weg.
Na een uurtje vegen is het tijd voor een koffiepauze. Ondertussen bewonderen we de steeds schoner wordende straat. Een buurvrouw rent voorbij met haar hond en zwaait enthousiast naar ons.
Het project is pas net van start gegaan, maar we zijn er nog lang niet klaar mee.

Meedoen?

Woon je net als de bewoners van De Eendracht in de Jacob van Wassenaar Obdamstraat en wil je meedoen aan dit project? Dat kan! Neem contact op met De Eendracht via (020) 468 46 87.

Twee deelnemers aan de veegploeg van De Eendracht

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.