Nieuws

Een toerist die Amsterdammer werd

Bewoner Nabil van de afdeling Robert Koch Wonen van HVO-Querido heeft meegedaan aan een project over toerisme met een studente van de Breitner Academie.

Studente Lili Liane van Doorninck is naar aanleiding van haar themaweek op de Breitner Academie, een onderdel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, onder leiding van kunstenaar Jan Hoek een samenwerking aangegaan met een bewoner van Robert Koch Wonen. Het thema was ‘Me and the tourist’ en ging over toerisme in Amsterdam en hoe Amsterdammers zich daarmee verhouden. Lili had ooit een verhaal gehoord van een dakloze die hier als toerist was gekomen en nooit van zijn retourticket gebruik had gemaakt. Hij was hier gebleven. Aan de hand van dit romantische en tegelijkertijd tragische gegeven is Lili op zoek gegaan naar iemand met een vergelijkbaar verhaal en  vond dit in Nabil.

Nabil, foto Lili Liane van Doorninck

In de media

Lili Liane en Nabil op de opening van het project in de Q-factory

Naar aanleiding van dit project zijn Nabil en Lili Liane op AT5 geweest, samen met de andere studenten die allerlei creatieve projecten deden met toeristen in Amsterdam.
Dit is terug te kijken op AT5 gemist. Daarnaast heeft Nabil in dit verband op 15 februari in Het Parool gestaan.
‘Toen hij mij zijn verhaal vertelde,’ aldus Lili Liane van Doorninck in Het Parool, ‘zei ik dat hij eigenlijk een toerist is, die Amsterdammer is geworden. Hij vond dat een enorm compliment, voelde zich vereerd om zo genoemd te worden. Waarmee hij het chauvinisme van de gemiddelde Amsterdammer grappig genoeg goed in stand houdt.’

De foto’s van het project, waaronder het portret van Nabil, hangen deze week, 19 t/m 23 februari, in vijf Amsterdamse hotels.

Trots

Nabil vond het erg leuk om met het project mee te doen. Hij is trots op zichzelf en loopt met een big smile door het huis. Hij is samen met zijn vriendin en vriend naar de opening van het project geweest in de Q-factory waar hij speciaal is benoemd en bedankt voor zijn medewerking. Hij heeft de krant gekregen waar hij instaat en hij zei trots dat hij het aan zijn zoon zal laten zien.
Wij zijn trots op je, Nabil!

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *