Verhalen

Een bijzondere koers

24 september, 2021

Gisteren was de wielerbaan in Sloten even van (voormalig) dak- en thuislozen. Twaalf deelnemers en ruim twintig man publiek was op de eerste Streetwise Cycle Race afgekomen, ook wel het ‘NK fietsen voor daklozen’ genoemd.

Er werd twee keer gefietst tijdens dit open Amsterdams wielerkampioenschap: aan de eerste rit deden twaalf mensen mee, aan de tweede race acht mannen en een dame.
Iedereen kon een fiets lenen van De Regenboog. Dankzij tweedehands materialen die Jan en alleman had aangeleverd, hebben ze het daar voor elkaar gekregen om iedereen van een fiets én passende kleding te voorzien.

Trots

De deelnemers waren fanatiek, de meesten kwamen uitgeput over de finish. Peter was de grote winnaar. Op de voet gevolgd door Antonio en Lesley. ‘Ik ben dankbaar dat ik hier sta en dat degene aanwezig is die mij vanaf 2014 heeft geholpen om hier nu zo te staan,’ verklaarde Peter na afloop.
Melissa, de enige vrouwelijke deelnemer, dacht zevende te zijn geworden in het klassement en was blij verrast dat ze als zesde over de finishlijn kwam. ‘Ik kan trots en voldaan naar huis. Ik voel me gelukkig en zelfverzekerder na vandaag. Ik weet zeker dat ik volgend jaar weer meedoe,’ aldus Melissa.
Dat is haar geraden! Zeker nu Peter haar de fraaie Bianchi racefiets schonk die hij als winnaar van de race won.

Voor herhaling vatbaar

Er werd volop nagepraat en gelachen tijdens de afsluitende barbecue aangeboden door Sligro Amsterdam en StreetSmart.
Op naar de koers van volgend jaar!

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.