Nieuws

Crisis bij het passantenhotel?

20 november, 2010

Zeg, is dat niet het Passantenhotel van HVO-Querido aan de Tweede Boerhaavestraat in Amsterdam Oost? Ja hoor, het is ons pand. We zien hier niet de hoofdingang aan de kant van het Oosterpark, maar de nooduitgang, aan de andere kant van het gebouw in dezelfde straat. Maar wat doen die mannen daar? En waarom hebben ze van die ouderwetse kleren aan? Het lijken wel de jaren dertig van de vorige eeuw. Wat is hier aan de hand?

Afgelopen zaterdag zijn er televisieopnamen gemaakt voor een geschiedenisprogramma, waarin acteurs ter verlevendiging van het verhaal enkele sfeerscènes uit het verleden naspeelden.
Het toeval wil dat de documentairemakers stuitten op een overbuurvrouw van het Passantenhotel, die haar huis heeft ingericht als een eerbetoon aan de vormgeving van 1930. Dat kwam uitstekend van pas in een film over de crisis van die tijd. Het gebouw van ons Passantenhotel moet in dit verhaal een kantoor voor Maatschappelijke Steun voorstellen. We zien hier een aantal werkeloze burgers naar binnen gaan.

Acteurs bij het passantenhotel voor een film over de crisis in de jaren '30

Acteurs bij het passantenhotel voor een film over de crisis in de jaren ’30

Helaas zullen slechts weinigen van ons het eindresultaat kunnen zien. Het programma wordt namelijk uitgezonden door de lokale omroep van Utrecht. Een troost voor 020-hooligans, het verhaal van de documentaire speelt zich af in Zeist.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.