Nieuws

Baâdoud bezoekt opvang vluchtelingen

11 maart, 2016

Achmed Baâdoud, voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West, bezocht op 10 maart de noodopvang voor vluchtelingen van HVO-Querido aan de Schipluidenlaan.
Op deze locatie worden momenteel 192 mensen opgevangen. Het gaat om mannen, vrouwen en kinderen, voornamelijk afkomstig uit Syrië, maar ook uit Irak, Eritrea en Afghanistan. Volgens Baâdoud zijn de vluchtelingen net als ieder ander een onderdeel van de samenleving. Daarom moeten zij niet teveel tussen de vier muren van de opvang blijven. Ze moeten samen met Amsterdamse burgers en lokale ondernemers meedoen aan maatschappij en een positieve bijdrage leveren aan de stad.

Baâdoud bezoekt opvang vluchtelingen

Baâdoud bezoekt opvang vluchtelingen HVO-Querido

Meedoen

Voor Baâdoud was het een dag vol vluchtelingenproblematiek, zo vertelde hij, want op deze dag was hij ook op bezoek geweest bij de Groenhof, de opvang van het Leger des Heils aan de Marnixstraat. Daar kwam hij onder meer de vier Syrische kinderen weer tegen die in september 2015 korte tijd bij hem in huis verbleven. Het Parool berichtte hier eerder over.
De stadsdeelvoorzitter sprak uitgebreid met onze medewerkers en, zowel in het Nederlands als in het Arabisch, met verschillende vluchtelingen, groot en klein.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.