Nieuws

Apetrots op StreetSmart

27 februari, 2017

Sanne van der Leij, onze projectleider van StreetSmart, blikt in een artikel van Brechtje Keulen in Z!, de Amsterdamse straatkrant, terug op de resultaten van het afgelopen jaar en vertelt wat er dit jaar zoal gaat gebeuren.

Hoe was 2016 voor StreetSmart?

Een ontzettend goed jaar! We begonnen in 2013 met vijfentwintig Amsterdamse restaurants, en het afgelopen jaar zaten we op tachtig. Dat is heel goed nieuws, want daardoor kunnen we nu bijvoorbeeld wekelijks groenten en fruit uitdelen aan honderdvijftig gezinnen die in armoede leven. Vierhonderd mensen kunnen hierdoor gezonder eten.
Dak- en thuislozen die in een dagbestedingstraject zitten reiken het voedsel uit. Zij zijn ook apetrots dat het zo goed loopt.

Wat vond jij de mooiste StreetSmartprojecten van 2016?

Het benefietdiner was een groot succes. Veel BN’ers deden mee, en we hebben daar bijvoorbeeld een lunch met burgemeester Van der Laan geveild, die 9000 euro opbracht. We hebben ook alle Z!-verkopers nieuwe schoenen kunnen geven.

Is StreetSmart nog steeds nodig?

Iedereen die in nood is moet geholpen worden. Mensen in oorlogsgebieden, maar ook Amsterdammers die het niet redden. Stel je voor: als álle mensen in november en december een euro extra zouden geven aan álle restaurants, dan zouden we miljoenen hebben. Dan zouden we meteen klaar zijn!

Wat staat er op stapel voor 2017?

Naast de november-decemberactie komt er weer een benefietdiner, op 20 juni. Daarnaast gaan we in 2017 meer met hotels samenwerken. Dat noemen we SleepSmart, en het werkt volgens precies hetzelfde principe. Het wordt allemaal steeds groter en serieuzer.
Wij zijn nog lang niet klaar.

Kijk hier om dit artikel te lezen.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.