Nieuws

Adieu Tourniaire, bonjour Masira

06 augustus, 2009

Woensdag 5 augustus 2009 namen de bewoners van BW Tourniairestraat afscheid van De Drie Hoven, het pand waar de bewoners bijna 18 jaar hebben gewoond.

Op maandag 21 september verhuizen de 29 bewoners naar Masira, een gloednieuw pand aan het Delflandplein. In de tuin van De Drie Hoven was het een drukte van belang. Alle bewoners van BW Tourniairestraat en Cordaan waren daar aanwezig om afscheid te nemen van elkaar. De vleugel waar BW Tourniairestraat was gehuisvest, gaat binnenkort tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. De bewoners van Cordaan kunnen er wel blijven wonen.

Toekomst

De ruim 100 bewoners zaten allen in de tuin en kregen van Paul Asberg, Maria Dias en Hans Mijnen afscheidsspeeches. Hierin keek men uiteraard terug op de gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Maar er was ook een positieve en verwachtingsvolle blik naar de toekomst van de bewoners in het nieuwe Masira.

Adieu Tourniaire, bonjour Masira

Adieu Tourniaire, bonjour Masira

Hoewel afscheid toch een beetje pijn doet, konden de mannen van het Cocktail Trio hier toch een vrolijke noot aan geven. De middag werd afgesloten met een barbecue en buffet met een drankje voor ieder. Namens de achterblijvers kregen de vertrekkende bewoners uit handen van coördinator Hans Mijnen van De Drie Hoven een aandenken. Dit cadeau, vier kunstwerken, gemaakt door kunstenaar Kiki Jansen, is ter herinnering aan het verblijf in De Drie Hoven. De vier kunstwerken krijgen straks een plaatsje in de vier gezamenlijke woonkamers in het nieuwe Masira.

Boekje

Ook de bewoners van BW Tourniairestraat hadden een aandenken voor de achterblijvers van Cordaan. Marjolein Onvlee maakte een rijk geïllustreerd boekje over de bewoners van BW Tourniairestraat met foto’s van Annuska Steixner. De boekjes werden aan de bewoners uitgedeeld en waren tevens in verschillende lijsten geplaatst om als herinnering op te hangen in De Drie Hoven. Op naar Masira!

Kijk hier om dit boekje te lezen.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.