Nieuws

Winteropvang in West

De gemeente Amsterdam biedt net als vorig jaar dak- en thuislozen van 1 december 2015 tot 1 april 2016 aaneengesloten winteropvang.

Beeld van Sint Hubertus van uit 1957 van Niel Steenbergen bij de entree.

Beeld van Sint Hubertus van uit 1957 van Niel Steenbergen bij de entree.

Elke winter bereidt de gemeente zich samen met de opvanginstellingen voor op de extra opvang van daklozen. Deze winter vindt de opvang plaats in de voormalige Hubertus, een bakkers- en horecaschool, een gebouw uit 1957 aan de Reinaert de Vosstraat in Bos en Lommer. De omwonenden zijn deze week geïnformeerd.
De mensen die gebruikmaken van de winteropvang kunnen hier tussen 16:30 en 22:00 uur naar binnen. Ze krijgen een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt. Overdag verlaten zij de opvang uiterlijk om 09:30 uur.

Voor wie?

De winteropvang is bedoeld voor dak- en thuislozen. De GGD spreekt met de mensen die zich hiervoor aanmelden en bepaalt of mensen zelfredzaam zijn en toch zelf onderdak kunnen regelen. Ook kijkt de GGD of mensen extra kwetsbaar zijn en misschien speciale zorg nodig hebben. Dan gaan zij naar de reguliere opvang elders in de stad.

Door wie?

De winteropvang wordt voorbereid en uitgevoerd in een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam, de GGD en de instellingen voor maatschappelijke opvang (HVO-Querido, Leger des Heils, De Volksbond en De Regenboog). HVO-Querido en Leger des Heils coördineren de opvang, die wordt uitgevoerd met behulp van vrijwilligers van alle opvanginstellingen.

Kijk hier voor informatie van de gemeente Amsterdam over de winteropvang.

hubertus-pand-boom-1700

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *