Nieuws

Winteropvang dit weekend van start

Op zondag 1 december begint in Amsterdam de winteropvang voor dak- en thuislozen laat de gemeente Amsterdam in een persbericht weten. Het Leger des Heils en HVO-Querido voeren deze opvang samen uit. De winteropvang is aan de Transformatorweg 6 in Amsterdam.

Al een dag eerder, op zaterdag 30 november, gaat de winterkouderegeling in. De ‘gewone’ winteropvang duurt, ongeacht het weer of de temperatuur, van 1 december tot 1 april het komende jaar. Om gebruik te kunnen maken van deze winteropvang moeten Amsterdamse dak- en thuislozen zich melden bij de screeningsbalie bijzondere doelgroepen van de GGD aan de Jan van Galenstraat. De GGD bepaalt wie hiervoor in aanmerking komt.

Winterkouderegeling

Als de temperatuur daar aanleiding toe geeft, kan de GGD besluiten om de winterkouderegeling in te laten gaan. In dat geval hoeven mensen niet langs de screeningsbalie aan de Jan van Galenstraat, maar kunnen zijn zich rechtstreeks melden bij de winteropvang aan de Transformatorweg.

Hoe werkt de winteropvang?

Wie wordt toegelaten tot de winteropvang kan tussen 16:30 en 22:00 uur bij de opvanglocatie naar binnen. U krijgt een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt. Overdag moet u de opvang uiterlijk om 09:30 uur verlaten.

Klaar

Afgelopen week hebben al ruim 200 mensen zich bij de GGD aangemeld voor de winteropvang. Teammanager Jolanda Verkuyl verwacht niet dat het vanwege het ingaan van de winterkouderegeling extra storm zal gaan lopen. Maar mocht dat toch het geval zijn, dan is dat ook niet erg, want de capaciteit is voldoende. ‘Wij zijn er helemaal klaar voor,’ aldus Jolanda.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de winteropvang op de website van de gemeente Amsterdam.

Winteropvang
Transformatorweg 6
1014 AK Amsterdam

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *