Nieuws

Winterkouderegeling van start

Op zaterdag 16 november 2019 gaat de winterkouderegeling voor alle daklozen in Amsterdam van start. De temperatuur daalt dusdanig dat de vier grote steden hebben besloten de regeling in te laten gaan.

Deze opvang is bedoeld voor daklozen in Amsterdam die niet in staat zijn om alternatieven te vinden voor onderdak bij aanhoudende winterkou. HVO-Querido voert de opvang samen met het Leger des Heils uit. De opvang is aan de Transformatorweg 6 in Amsterdam.

Winteropvang voor mensen die het nodig hebben

De GGD’en van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht bepalen samen wanneer de winterkouderegeling voor daklozen ingaat. De GGD verzorgt de toegang tot deze opvang. De GGD spreekt met iedereen die zich hiervoor aanmeldt en kijkt of mensen zelfredzaam zijn en zelf onderdak kunnen regelen. Er wordt ook gekeken of mensen extra kwetsbaar zijn en speciale zorg nodig hebben. Als dat het geval is, worden zij naar reguliere opvang in de stad verwezen.

Richtlijnen winterkouderegeling

Als het volgens de landelijke richtlijnen van de GGD te koud wordt om buiten te slapen vanwege bevriezingsgevaar, gaat de winterkouderegeling in. Bijvoorbeeld als de gevoelstemperatuur voor een langere periode onder de nul graden is. De GGD en partners kijken actief naar daklozen op straat en wijzen ze op de winterkoudeopvang.

 

 

Reacties ( 1 )

  • J.-Ulrich Reben says:

    maar van welke persoon is de beslissing krachtig of als binding te begrijpen betrekking
    *nodig hebben?*
    Het bestaat een blaadje (lijst) met gegevens.
    Is dit verifieerbaar? of gewillekeurig?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *