Nieuws

Winterkouderegeling van start

De opvang in het kader van de Winterkouderegeling (WKR) gaat in op zaterdag 28 november en duurt tot 1 december. Mensen kunnen zich voor opvang melden bij de Transformatorweg 6 in Amsterdam van 16:30 tot 22:00 uur.
Maandag 30 november kunnen mensen zich weer van 14:00 tot 16:00 uur melden bij de Jan van Galenstraat 323 tussen om gescreend te worden. Dit weekend kan men zich direct melden bij de opvanglocatie.

Wat is winterkouderegeling?

Dit jaar is er geen permanente winteropvang. Er is alleen een winterkouderegeling, dat is nachtopvang voor alle dak- en thuislozen in Amsterdam. Soms is het ’s nachts zo koud dat het gevaarlijk is om buiten te slapen. Dan bepaalt de GGD dat iedereen die geen slaapplek heeft, toegang krijgt tot de opvang. De GGD bepaalt ook wanneer de winterkouderegeling weer stopt. Dat is afhankelijk van het weer. De regeling kan meerdere nachten duren.

Hoe weet ik of de opvang open gaat voor de winterkouderegeling?

De organisaties die zich bezighouden met de opvang van dak- en thuislozen weten ongeveer een dag van tevoren of de winterkouderegeling start. Het staat dan ook op www.amsterdam.nl/dakloos.

Toegang tot de winterkouderegeling

De toegang tot de winterkouderegeling loopt via de GGD op de Jan van Galenstraat 323, ingang B. U krijgt daar een aantal korte vragen en u hoort op welke opvanglocatie u terecht kunt.

Praktische informatie

  • U meldt zich bij het loket van de GGD
  • De GGD verwijst u naar een opvanglocatie
  • Bij de opvanglocatie kunt u tussen 16.30 uur en 22.00 uur naar binnen.
  • U krijgt een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt.
  • De volgende ochtend moet u uiterlijk om 9.30 uur vertrekken.
  • De opvang is gratis.

Opvang voor honden

Bij het opengaan van opvang voor de winterkouderegeling is er ook gratis opvang voor uw hond. Terwijl u zelf overnacht in de opvang, verblijft uw hond in het asiel aan de Ookmeerweg.

Vragen?

Lees dan de veelgestelde vragen op www.amsterdam.nl/dakloos of mail uw vraag naar winteropvang@amsterdam.nl. U kunt uw vraag ook stellen in een inloopvoorziening of aan een hulpverlener.

Reacties ( 1 )

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *