Westerkerk voor LHBTI-jongeren

Zaterdagavond was er in de Amsterdamse Westerkerk een kerstconcert om aandacht te vragen voor de problematiek van dakloze LHBTI-jongeren. Dit concert werd georganiseerd door het COC, het Leger des Heils en HVO-Querido.
Er zijn naar schatting zeker 700 dakloze LHBTI jongeren in Nederland. Mogelijk zijn het er meer, want niet iedereen meldt zich en volgens buitenlands onderzoek zijn LHBTI’s oververtegenwoordigd onder dak- en thuisloze jongeren. Deze jongeren staan vaak niet op de radar van de reguliere dak- en thuislozenzorg, zo blijkt uit recent onderzoek in opdracht van de gemeente Amsterdam. LHBTI-jongeren komen op straat terecht omdat hun coming out thuis leidt tot hevig conflict, een situatie die vaak eindigt met verstoting of weglopen.

Het NOS-journaal besteedde zaterdag naar aanleiding van dit concert aandacht aan de achterliggende problematiek.
Zie ook de berichtgeving in Trouw hierover.

Westerkerk 14 december 2019