Nieuws

(Wel)kom aan boord

Wat zou het toch fijn zijn om met dat mooie weer af en toe de drukte van de stad te kunnen ontvluchten en lekker even lekker te ontspannen en uit te waaien op het water in een bootje. En dat je dan niet eerst helemaal naar de Vinkeveense Plassen hoeft of naar het IJsselmeer om te watersporten, maar dat het dichtbij is, toegankelijk en onder handbereik.

Dit is niet langer een droom, maar de realiteit. Wie dat wil, kan deze zomer elke dinsdag varen met een zeiljachtje op de Nieuwe Meer, midden in Amsterdam.
Hoe dat kan? Onze collega Els Kloppenborg, persoonlijk begeleider bij de afdeling Beschermd wonen Nieuw-West van HVO-Querido, vindt dat het tot haar taak hoort om cliënten naast gedegen ondersteuning ook leuke en ontspannende activiteiten te bieden. Daarbij maakt zij uiteraard graag gebruik van de maritieme hulpbronnen in haar omgeving.

Open water

Toevallig heeft Uko, een deelnemer van Stichting De Brouwerij en een vriend van Els, een zeilboot, een klein jachtje van Poolse makelij. Hij vindt het een beetje eng om alleen te gaan varen, maar hij wil het bootje ook niet wegdoen, want hij is eraan gehecht geraakt en hij vindt vooral de plek zo mooi. De ligplaats, op de kop van Jachthaven De Koenen, pal aan het open water van het Nieuwe Meer, is ook schitterend. Uko dacht: misschien moet ik er een project van maken, zodat meer mensen ervan kunnen genieten. Met dit goede idee ging hij naar Els en zo is deze gezamenlijke activiteit ontstaan.

Aanmonsteren

Het varen is bedoeld voor deelnemers van De Brouwerij en cliënten van HVO-Querido. In principe wordt er elke dinsdag vanaf 11:00 uur gevaren. Je moet je wel van tevoren even bij Els aanmelden, want de ruimte aan boord is beperkt.
Wil jij ook graag een keer varen? Heeft jouw cliënt zin om de stoute bootschoenen aan te trekken?
Schippers in spé kunnen zich opgeven bij Els Kloppenborg via elisabeth.kloppenborg@hvoquerido.nl.

Schippers gezocht

Els en Uko zijn ook op zoek naar ervaren schippers die het leuk vinden om op gezette tijden de boot te besturen. Je moet kunnen zeilen en op de motor kunnen varen.

Haven

Jachthaven De Koenen, Koenenkade 24, 1081 KG Amsterdam.

 

Reacties ( 1 )

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *