Nieuws

Wandelen in de Ardennen

Medewerkers van Ambulant team Marnixkade zijn met acht deelnemers, die via Housing First een zelfstandige woning hebben gekregen, een weekend naar de Ardennen geweest om te wandelen.

Een verslag van persoonlijk begeleider Huib Tijken – Ons onderkomen bevond zich op een camping in het dal in La Roche-en-Ardenne, waar de klanten verbleven in stacaravans en drie dappere begeleiders in een safaritent. Na een hele koude nacht (de koudste in 47 jaar!) zijn we ‘s ochtends na een goed ontbijt aan de wandeling begonnen.

Team Marnixkade trotseerde de koudste nacht in 47 jaar

We hebben zes uur lang gewandeld in de prachtige omgeving van La Roche. Het was een wandeling over heuvels en door dalen, met prachtige vergezichten en een spannende afdaling.

Waarom wandelen?

Wandelen geeft ruimte in je hoofd, ruimte om te reflecteren en stil te staan bij je herstel. Bij de doelen die je al hebt bereikt en bij je plannen voor de toekomst.
Door even weg zijn uit de drukte van alledag kun je afstand nemen van je zorgen. Er op een andere manier naar kijken en weer op laden om ze met vernieuwde energie aan te pakken.
De wandeling was ook een flinke uitdaging. Het was namelijk een pittige tocht die fysieke en mentale kracht kostte. Kortom, een positieve ervaring, goed voor je zelfvertrouwen!

Elkaar helpen

Goed om te zien was dat de groep steeds meer naar elkaar toegroeide en iedereen op zijn of haar manier een steentje bijdroeg. Zoals het ontbijt klaarmaken, elkaar helpen met afdalen of tolken, want de meesten van ons spreken geen Frans.

Kampvuur, sterrenkijken en… linedancing

Iedereen heeft de wandeling goed volbracht, al was er wel wat spierpijn natuurlijk. Bij terugkomst op de camping zijn we met zijn allen uit eten geweest om de geslaagde dag te vieren. Daarna hebben we marshmallows gemaakt bij het kampvuur en genoten van de prachtige sterrenhemel.
Als klap op de vuurpijl was er een campingdisco. Deelnemers die nog wakker waren, een aantal lag namelijk al op een oor waaronder ondergetekende, hebben nog een dansje gewaagd.

Toetje

Net voordat we de terugreis begonnen zijn we nog in een grot geweest, eerst lopend en toen met een bootje terug. Een mooie afsluiting van een heel mooi weekend.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *