Nieuws

Vooruit

Annet Kollhof (1978) woont sinds oktober 2012 in een zogeheten wuifwoning van De Rijswijk. ‘Drie jaar geleden ben ik mijn huis kwijtgeraakt. Via de Jellinek kwam ik bij De Aak en daarna hier.
Je hebt hier veel privacy en behoorlijk wat zelfstandigheid. Het is heel huiselijk. Je kookt zelf, je houdt het zelf schoon. Hier word je als het ware klaargestoomd om weer helemaal zelfstandig te zijn.
Ik vind het heel prettig dat je daar bij De Rijswijk alle rust en tijd voor krijgt. Ze laten je niet zomaar gaan, met de ondersteuning van de begeleiding kun je in je eigen tempo verder.

Kakmadam

Ik wil graag in Amsterdam blijven wonen, bijvoorbeeld in Zuidoost, daar ben ik vanaf mijn elfde jaar opgegroeid. Later had ik een eigen woning in Venserpolder, daar heb met plezier gewoond.
Na de mavo heb ik de slagersvakschool gedaan, daar zag je niet veel meisjes. Ik heb ruim drie jaar in slagerijen gewerkt. Dan staat er zo’n kakmadam voor je die zegt “Meisje, ik wil de slager spreken” dan zeg ik “Nou die staat voor u.” Een mooi vak, ik houd ervan om dingen te maken, zoals paté.
Ik wil me altijd graag voor 125 procent inzetten. Uiteindelijk werd het me te zwaar vanwege mijn alcoholverslaving en mijn suikerziekte. Met spijt in mijn hart heb ik het slagersvak moeten opgeven. Ik was intussen verschrikkelijk mager geworden, meer dood dan levend.

Ik ben inmiddels meer dan twee jaar clean, die verslaving heb ik nu onder controle. Hoe verder je komt, hoe beter je er mee om kunt gaan, is mijn ervaring. Ik weet wat ik nu heb en ik weet wat ik kan verliezen. Ik heb in de goot gelegen en heb me teruggevochten. Ik wil vooruit.

Thuis

Als dagbesteding werk ik bij een cateringproject en bij de wasserette hiertegenover. We wassen vooral voor studenten. Dat is een leuk ploegje met vaste collega’s. Ik laat me niet op mijn kop zitten, ik wil graag werken.
Ik houd van een beetje gezelligheid. Dat moet je ook zelf maken. Als je thuiskomt, moet je je ook thuis voelen. Ik kan hier ook mensen ontvangen.
Met mijn persoonlijk begeleider ben ik heel tevreden, zij helpt mij met van alles. Niet alleen met de administratie, maar ook met een praatje als je het even moeilijk hebt en als het nodig is, gaat ze ook met mij mee naar het ziekenhuis of naar instanties. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze me goed helpt.’

Annet Kollhof in het jaarbericht 2012 van HVO-Querido, foto Jildiz Kaptein.

Annet Kollhof in het jaarbericht 2012 van HVO-Querido, foto Jildiz Kaptein.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *