Nieuws

Voetballend naar de toekomst

Op 8 maart vond onder de rook van de Amsterdam Arena het HVO-Querido Indoor Football Tournament plaats.
Een groot aantal teams met cliënten en medewerkers, zowel van verschillende afdelingen van HVO-Querido als van collega-instellingen en samenwerkingspartners zoals de gemeente Amsterdam, bevocht elkaar op sportieve wijze in sporthal Borchland in Amsterdam Zuidoost.

Het was zoals eerdere edities van dit toernooi een waar voetbalfestijn, waarbij het er in het veld soms fanatiek aan toeging, maar waar verbinding en sportiviteit de boventoon voerden. Het toernooi werd georganiseerd door de collega’s van het project Rebuild Your Body van HVO-Querido: Liane Mosselaar, Uira Bottema en Patrick Durrfeld.

Patrick Durrfeld, Uira Bottema en Liane Mosselaar

Sport verbroedert

Bij de aftrap wees Harrie Herfs, de sportnestor van HVO-Querido, op het nut van serieuze aandacht voor sporten en bewegen door cliënten. Naast de evidente positieve invloed op de lichamelijke en mentale gezondheid, benadrukte Herfs ook het sociale en verbroederende aspect van sport. ‘Door samen te bewegen en te sporten maak je vrienden en dat is goed en belangrijk, want met vrienden bouw je de toekomst.’

Kijk hier voor foto’s.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *