Nieuws

Vergeet waar je bent

Bewoners van het Ambulant team Noord van HVO-Querido gingen er een paar dagen tussenuit naar Beekbergen. Een poëtisch verslag van persoonlijk begeleider Rachid Bourziz.

Vergeet waar je bent. Ik neem je even mee. Ik ga jou laten zien: jouw bloed, vlees en beenderen, naar een moment van beleving.

Kijk naar mij, de sterrenhemel
Ruik mij, het bos
Voel mij, de kou
Raak mij, de mens

Eén

Groepsgenoten, rust, leef even samen. We gaan het doen in Beekbergen. We zijn samen. Een mooie gebeurtenis. Even wennen, maar zo leren we elkaar goed kennen. Jij, mij, wij allemaal worden één.
Geen verwachtingen. Elk moment nemen we en praten we. En dan komen de acties die ons het gevoel geven van warmte en lekker samen zijn.

Samenwerken

Het eten is ons grootste evenement van de dag. Daar gaat veel tijd naar toe. Hierbij komt het samenwerken nog meer tot uiting. De tafel dekken, zitten, gebaar of geen. Dan lekker genieten, met veel lof aan Rogier, Kenneth en Brian.
We werden echt geraakt, het gaf ons een voldaan gevoel en dat keer op keer. Na het eten kon je gaan dutten of een stukje lopen. Dat was nodig:)
De avond is voor spelletjes, waar gelach en irritaties de bovenhand voerden. Wel met respect en een sportief eindgebaar.

Stil

We slapen stil en bij het ontbijt zijn er weer gesprekken voor de daginhoud. Brainstormen wie, wat en hoe… Het komt uiteindelijk voor elkaar en dan is het: gaan!
Met de bus of lopen in het bos, weer een ervaring rijker. We worden steeds stiller, lijken te begrijpen dat de omgeving ons dat biedt. Stil zijn en luisteren naar je ademhaling die je duidelijk hoort.
We zwemmen en hebben een bewoner die al ruim 40 jaar niet had gezwommen, maar nog sneller was dan de helft van de groep. Alom genot.

Warm

Bosrijk. We worden met de dag rijker van onszelf, we glunderen. De bewoners hebben diepgaande gesprekken en wisselen telefoonnummers uit. Er zijn tranen van vreugde. De kans om dankbaarheid te tonen, de echtheid van mens tot mens. Een aanraking van onze warme harten.

Vragen

Het duurt maar even, maar het is wel zo intens dat je zou willen doorgaan op deze weg van gevoelens uiten. Echter, de tijd is niet te stoppen en de halve groep vertrekt.
Maar wel met een harde afsluiting op de kartbaan. Even snel de baan op. In het huisje is het weer wennen. Het leek erop of ze er nog waren.
Maar niks is minder waar. Aanpassing en weer liefde voor elkaar. We gingen weer door met gelach en wandelingen. Met veel vragen die naar boven kwamen. De antwoorden waren eigenlijk niet nodig.

Tastbaar

We hadden elkaar en onze omgeving die ons niet los liet. Vol verassingen met lust voor het oog werden we telkens weer geraakt. Het dansen en grappen door elkaar, gaf die verbinding iets extra’s. Een mooi tastbaar geheel.
Naast het vinden van elkaars verborgen talenten, is de roep van echte aandacht geven duidelijk te merken. Dit zal ons lange tijd nablijven.
Beekbergen, dank aan jou en jouw prachtige omgeving. HVO-Querido Ambulant team Noord, begeleiding en met name heel veel dank aan de bewoners die alles waarmaakten!

 

Reacties ( 1 )

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *