Familie en naasten

Verbondenheid in de Batjan

De bijeenkomst over verbinding op woonlocatie de Batjan van HVO-Querido was geslaagd en leerzaam. Meer dan 25 bewoners van de Batjan en woningen in de omgeving kwamen naar de Batjanzaal om samen het thema verbinding te bespreken en te vieren.

Als eerste werd bewoner Hans geïnterviewd door een trainer van het Herstelbureau over belangrijke mensen in zijn leven en wat verbinding in zijn leven betekent. Hij vertelde onder andere over zijn jeugdvriend met wie hij elke dag naar de duinen fietste om avonturen te beleven.

Hartjes

Daarna konden alle aanwezigen op een groot doek met cirkels, gekleurde hartjes van papier plakken. Op deze hartjes konden ze schrijven hoe verbonden ze zich met iemand of iets voelden. Hoe donkerder de kleur, hoe dierbaarder en dichterbij hun hart degene zich bevindt.

Hartjes plakken in de Batjanzaal

Echt belangrijk

Nadat er op het doek een kleurrijk schouwspel van hartjes was ontstaan, gingen de aanwezigen in gesprek met elkaar om te vertellen over de keuzes die ze hadden gemaakt.
‘Je moet nu nadenken over wat echt belangrijk voor je is. Niet over hoe je eruit ziet of hoe je praat,’ aldus een van de bewoners. Iemand anders zei: ‘Ik heb mijn begeleider een donkerder hartje gegeven dan mijn familie. Want die zie ik minder vaak.’ Op de lichte hartjes die mensen of zaken symboliseerden die minder dierbaar waren schreven mensen dingen op als: Feyenoord, Gordon, mijn goudvis en mijn gitaar.

Zingen met Jan van de Batjanburen

Familiedag

Na het plakken van de hartjes begon de familiemiddag. Om vier uur werd een korte film vertoond over vriendschap. Daarna zong iedereen enthousiast mee met Jos en zijn banjo. En wat natuurlijk ook altijd voor verbinding zorgt, is samen lekker eten.
Kortom, een geslaagde middag vol warmte verbondenheid.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *