Nieuws

Varikstraat breidt uit

De Varikstraat, onze dual diagnosis-voorziening in Amsterdam Zuidoost, heeft er sinds 12 april 2010 een galerijwoning met negen HAT-eenheden (eenpersoonsappartementen) bij aan het Veenendaalplein, 100 meter van de voorziening aan de Varikstraat verwijderd. Daarvoor in ruil worden drie van de huidige satellietwoningen, waar nu zeven cliënten wonen, teruggegeven aan woningcorporatie Stadgenoot.

Met deze transactie is iedereen blij: de cliënten krijgen een eigen appartement in plaats van een gedeelde woning. De woonvoorziening krijgt er een mooie en overzichtelijke satellietwoning bij met ideale mogelijkheden voor begeleiding in woonvaardigheden, plus twee extra bedden. En Stadgenoot is er gelukkig mee, drie mogelijke bronnen van onrust terug te hebben gebracht naar een.

Ter gelegenheid daarvan is een overeenkomst getekend tussen regiomanager Nic Borghans en scheidend directeur van Stadgenoot Hester van Buren. Hester verdwijnt overihens niet uit beeld, als a.s. lid van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Rochdale blijven wij ongetwijfeld met haar in contact.

Na het officiële deel volgde nog een feestelijk moment rond een taart, die Stadgenoot aanbood aan cliënten en medewerkers van de Varikstraat.

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *