Nieuws

Varen met Hof van Socrates

Op 5 juli 2012 vertrokken we met een busje van het vervoersproject richting Haarlemmerplein. Het was de eerste keer dat de boot van HVO-Querido  werd gebruikt nadat ze reclame gemaakt hadden dat ze de komende zomer gratis rondritten zouden verzorgen.

Al hangend in de tuin op de Hof van Socrates, bedwelmd door de warmte en de zon, waren er genoeg mensen te porren voor een verkoelend boottochtje door de grachten de week erop. De bewoners waren zelfs enthousiast om Amsterdam vanuit het water te bekijken, dit was voor de meeste mensen al jaren geleden.

Onderzeeër

Nadat we midden op het Haarlemmerplein geparkeerd hadden werden we warm onthaald. We kregen in het gezellige onderkomen aan het water koffie en koek en een korte uitleg over de boot en de Magical Mystery Tour. Ze vertelden dat ze nog meer opstapplaatsen hebben deze zomer, zo zal de bus ook op Noordzijde stoppen, wat voor onze bewoners vlakbij is en de drempel een stuk lager maakt om mee te kunnen gaan. We gingen al snel aan boord van de boot, de Peter de Kuiper, daar waren we immers voor gekomen!
Een bijzondere boot, die de aandacht trok van andere mensen op bootjes die langs voeren. Het model doet denken aan een onderzeeër en is gemaakt door cliënten van HVO-Querido. Er was een dakje met schaduw wat voor sommige wel zo prettig was met de felle zon (als het regent is het natuurlijk ook niet verkeerd). Maar de begeleiders wilden zo nodig staan en om zich heen kijken, dat kon ook prima, er was ruimte zat.
Een tas met broodjes en wat drinken was aan gedacht, deze tas was dan ook binnen het uur leeg. Terwijl iedereen genoot van het gezellige Amsterdam, de andere bootjes en het weer, maakten we met het toestel van het bootproject veel foto’s. Het was immers ook voor de twee schippers de eerste echte rit en leuk om vast te leggen.

Varen met Hof van Socrates

Varen met Hof van Socrates

Bekende Nederlanders

De swingende boot die we tegenkwamen trok veel bekijks, een prachtig versierde boot nabij het Centraal station met een mooie geklede muzikant die prachtige muziek maakte. Wat we misten was een prullenbakje en dweil, want ja, varen met HVO-Querido vraagt om problemen ;-). De chocomel vloog door de lucht en ook de jus d’orange droop van het T-shirt van een van de mensen. Bij het uitstappen om even een pauze te houden struikelde een van onze bewoners, waar door hij een flinke schaafwond op zijn knie heeft. Zelfs bij het uistappen ging het weer mis, maar desondanks had iedereen het geweldig gehad en kon niks de pret drukken!
Op het Haarlemmerplein zagen we zelfs twee keer een bekende Nederlander langs gaan op de scooter. Heen was dit Stacey Rookhuizen van X-factor en terug Ruben Nicolai, die werd opgehouden door gillende tienermeisjes die riepen: Je bent toch Ruben Nicolai!!! Waarop hij mokkend zei: En jullie staan in de weg. Terug werden we opgewacht door de buschauffeur en konden we weer naar huis. Een echte aanrader voor de zomer, even eruit en makkelijk te doen voor iedereen!

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *