Gezinnen

Van je buren moet je het hebben

Springen op een luchtkussen, je verwonderen over het moois in de snoezelruimte, maar vooral die megaschommel…

Kinderen uit de gezinsopvang van HVO-Querido in de Haarlemse Velserpoort maakten gisteren plezier bij hun buren. Die buren zijn de Hartekamp Groep, een kinderdagverblijf voor verstandelijk gehandicapten kinderen.

Kennismaken

Al anderhalf jaar zitten ze naast elkaar, zo’n 100 meter van elkaar vandaan. Tijd voor HVO-Querido-medewerker Loutfia en de buurtopbouwwerker Marcel Smeenk om eens kennis te maken. En er was nog een aanleiding: ‘De Hartekamp Groep wel eens hinder ondervonden van onze nachtopvang; dat is de opvang naast die van de gezinnen. We wilden graag een ander geluid laten horen,’ aldus Loutfia. Marcel: ‘De vraag was wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dat is begonnen met een burendag bij de Hartekamp.’ Zo gezegd zo gedaan.

Ontmoeting

Twee moeders uit de opvang, Rkia en Bessma maakten de kennismaking extra aangenaam door een heerlijke pastei met kip en een vegetarisch aardappelhapje mee te nemen. Terwijl de kinderen speelden, praatten ouders en begeleiders van Hartekamp met elkaar onder genot van het lekkers en een kopje thee.
Begeleider Monique van de Hartekamp Groep vindt dat ze dit al eerder hadden moeten doen. ‘Door deze ontmoeting blijven we geen vaag begrip voor elkaar. Voor vandaag zat er behalve letterlijk, ook figuurlijk een weg tussen ons.’

Vervolg

En er komt een vervolg. De begeleiders van de Hartekamp Groep bezoeken in de toekomst ook de gezinnen. Op heel korte termijn is er ook al resultaat. Rkia gaat namelijk een keer koken voor alle kinderen bij de Hartekamp Groep. Dat wilde ze al een tijdje.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *